Izveštaji sa powerlifting okupljanja, rezultati takmičenja, HC treninzi sa istaknutim powerlifter-ima.

IV Balkansko prvenstvo u Powerlifting-u i Bench press-u Raw&Eq (GPC), Knjaževac

1

Ujedinjeni Srpski Powerlifting Savez  i Powerlifting klub “Knjževac” organizuju IV Balkansko prvenstvo u Powerlifting-u i Bench press-u sa i bez opreme u okviru GPC  federacije. Na ovom prvenstvu učestvovaće takmičari iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije. Na ovom takmičenju biće uključeni i OSI takmičari koji će se takmičiti u bench press-u. Glavni sudija i gost na takmičenju biće Lee Marshal predsednik GPC federacije, a svetski i evropski rekordi koji se postignu na ovom Balkanskom prvenstvu biće priznati od GPC federacije. Ovo takmičenje predstavlja i kvalifikacije za evropsko prvenstvo u Engleskoj, koje se održava u Lisburn-u u maju 2015. godine

Mesto takmičenja: Knjaževac, velika sala Doma kulture

Datum:
20-22.03.2015. godine, 20 marta nastupiće takmičari sa opremom i bez opreme u bench press-u, 21 marta nastupiće takmičari  u powerliftingu sa opremom i bez opreme do kat. 75 kg. a 22. marta takmičari od kat. 82,5 kg. pa naviše. U zavisnosti od broja prijavljenih moguće je korigovati nastup po kategorijama i to će posle 10 marta biti objavljeno na sajtu saveza.

Merenje takmičara: 19-21.03.2015. od 8,00 do 10,00 časova pre podne i od 16,00 do 18,00 časova popodne dan pre nastupa. Za sve one koji ne stignu ili zakasne da se izmere dan pre nastupa u regularnom terminu mogu to učiniti i na dan samog takmičenja prepodne od 8,00 do 10,00 časova, ali u tom slučaju merenje se plaća 5 evra u dinarskoj protivrednosti. Merenje će biti u Domu kulture.

Početak takmičenja: 11,00 časova

Kotizacija: 20 evra u dinarskoj protivrednosti za jedan nastup a za svaki drugi nastup još 5 evra u dinarskoj protivrednosti. Kotizacija od 20 evra važi samo za klubove u koji su izmirili godišnju članarinu a za takmičare čiji klubovi nisu izmirili godišnju članarinu prema savezu kotizacija će bit 30 evra u dinarskoj protiv vrednosti a svaki dodatni nastup doplaćuje se još 5 evra u dinarskoj protiv vrednosti. Ovo važi samo za klubove i takmičare iz Srbije koji su članovi saveza ili prvi put nastupaju.Kotizacija od 20 evra važi samo za Balkansko prvenstvo na ostalim takmičenjima u Srbiji kotizacija će po odluci UO Saveza biti 10 evra u dinarskoj protiv vrednosti kao što je na početku godine istankuto na sajtu u Obaveštenju.

Tehnički organizator: Powerlifting klub „Knjaževac“ i Ujedinjeni srpski pauerlifting savez pod pokroviteljstvom GPC svetske federacije.

Na takmičenju je obavezan dizački triko. Za sve one koji nemaju potrebnu sportsku opremu moći će istu da nabave na štandu na samom takmičenju (trikoe, bandažere za kolena, bandažere za zglobove, i ostalu opremu koju prethodno moraju rezervisati, preko prijave na sajtu kako bi organizator na vreme obezbedio i naručio traženu opremu).

Svi takmičari su dužni da se prijave putem elektronske prijave koja se nalazi na zvaničnom sajtu saveza u kvadratiću u desnom gornjem uglu na sledećem linku: prijava . Tu treba da unesu sve svoje podatke kako nebi bilo gužve na merenju a takmičenje počelo u zakazanom terminu. Krajnji rok za digitalnu prijavu je 10 mart 2015. godine. Takmičari koji se ne prijave na vreme mogu to učiniti na samom takmičenju ali se tada plaća kazna zbog nepoštovanja prijave u iznosu od 5 evra u dinarskoj protiv vrednosti na samom merenju.

Takmičenje će se održati po GPC pravilima u Powerliftingu i bench press-u RAW I EQ. Posebno će se rangirati takmičari OSI kategorije, koji učestvuju u bench press-u od ostalih takmičara. Takmičari koji nastupaju bez opreme posebno će se bodovati od takmičara koji učestvuju sa opremom, u sledećim kategorijama u powerlifting-u i bench press-u:

Žene  -44, -48, -52, -56, -60, -67,5, -75, -82,5, -90, -90+

Muškarci -52, -56, -60, -67,5, -75, -82,5, -90, -100, -110, -125, -140, -140+ kg

Godine starosti:

Tinejdžeri 13-15, 16-17, 18-19;  juniori 20-23; seniori 24-39

Veterani 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70-74, 75-79, 80+         

Takmičari i takmičarke iz Srbije sa sobom treba da imaju dve slike i izvod iz matične knjige rođenih (rodni list) koje će priložiti na merenju radi dobijanja takmičarske knjižice osim onih koji su već to uradili na prethodnim prvenstvima i overeni lekarski pregled ne stariji od šest meseci. Bez takmičarske knjižice niko neće moći da nastupi na balkanskom prvenstvu kao i na ostalim prvenstvima u zemlji u buduće (važi za takmičare iz Srbije).

Takmičari će svojim potpisom overiti učešće na sopstveni rizik, dok su sva maloletna lica dužna da sa sobom ponesu saglasnost roditelja ili staraoca. Takmičari iz Srbije koji su već priložili gore navedenu dokumentaciju moći će da na ovom prvenstvu preuzmu takmičarske knjižice, čija je cena 500 dinara po komadu. Za sve dodatne informacije vezane za rezervaciju smeštaja i prijavu takmičara možete se obratiti savezu ili pogledati na zvaničnom sajtu saveza www.u-spf.com.

Smeštaj se može rezervisati preko prijave na sajtu a ko rezerviše preko saveza cena smeštaja po osobi biće 16 evra sa doručkom,  19 evra doručka i ručak – polu pansion, 20 evra sva tri obroka – pun pansion, TV, 200m do mesta takmičenja, restoran.


 

One Comment

  1. Nikola Petrovic 09/03/2015 at 1:51 am Reply

    Koja vrsta lekarskog pregleda je neophodna? Da li mogu da se takmicim bez lekarskog pregleda?

Ostavite vaš komentar